OTKRITI

Okus Crne Gore

Radosti mora

"Ostrige - vaš put."

Uzorak svježih kamenica i mišića ravno od Jadrana do vašeg tanjura; uživajte u čaši vina, piva ili pjenušave vode dok cijenite voće duboko plavog Jadranskog mora.

Posjetite trgovinu „The Best Seafood & Delicacies“ u uvali i pronađite savršen poklon za voljenu osobu ili jednostavno kupite lokalno proizveden sir, pršut i vino za uživanje kasnije za vrijeme vašeg odmora.

Olive Grove

Posjetite 400-godišnju obitelj maslinara i doživite korak unatrag u vrijeme ručno izrađenih maslinovih ulja. Pogledajte antičke alate, instrumente i slike iz stoljeća prošlih. Kušajte domaći sir, dimljeni pršut (pršut) i Rakiju (regionalni duh, nije za slabovidne).

Romantika je u zraku okružena pogledom na planine Lovćen i Orjen i zadivljujući pogled na zaljev Boka s 250 metara nadmorske visine.

Kraljevstva i vjera

Stoljeća osvajanja naroda i nasljeđe onih posvećenih vjeri u Božju, ovaj izlet vodi vas na legendarna mjesta na kojima ostaci moćnih naroda i danas stoje rame uz rame sa vječnim spomenicima vjernika.

Otkrijte tri tvrđave iz 15. i 16. stoljeća u Herceg Novom, počevši od 170 metara nadmorske visine s prekrasnim pogledom na Jadranski ulaz u zaljev Boka. Posjetite srednjovjekovne samostane i saznajte o ljudima koji su ih vjerom izgradili protiv svih nedaća.

Kušanje vina

Vraćajući tradicionalni okus zaljeva Boka, Vinarija Savina (nazvana po obližnjem samostanu iz 1030. godine) je posjed iz 1830. godine i izvorno je proizvodio vina koja nisu bila namijenjena prodaji.

Posljednjih godina obiteljska vinarija postala je međunarodni višestruko nagrađivani podrum. Blagoslovljeni sa preko 240 sunčanih dana svake godine, malo je čudo da se plodovi njihovih trsova miješaju kako bi postigli medalje od stručnjaka širom svijeta.

Nepce će vam zahvaliti što ste posjetili ovo mjesto.

Kameno selo

Izgrađeno sve ručno u cijelosti od lokalno kamenovanog kamena, ovo je selo iz 15. stoljeća prošlo kroz brojne potrese i ratove, da bi sada postalo živi muzej u kojem možemo uživati.

Smješten na više od 700 m nadmorske visine uživat ćete u prekrasnom pogledu na zaljev Boka s obližnjeg pravoslavnog samostana Sv. Nikola.

Domaćin će vam pružiti duboko razumijevanje planinskog života, a vi ćete kušati bogate domaće užitke zaleđa.

Pomaknite se na vrh